Kamers

Wij zijn te vinden in pand TP2, ook wel bekend als de oude grafische school. In dit pand zijn ook een inburgeringsschool, een boksschool en diverse kunstenaars gevestigd. Daarnaast zijn er een aantal maatschappelijke initiatieven/organisaties te vinden. Zo vindt u hier Lievegoed Herstelwerkplaats. Hier gaan mensen in een veilige omgeving aan het werk, met als doel door te stromen naar een werkplek. De werkplaats De Kunst van Herstel biedt mensen met psychische kwetsbaarheid de mogelijkheid om dat te realiseren. Ook Stichting MooiZooi is in ons pand te vinden. Stichting Mooizooi is een creatief magazijn waar bedrijfsrestafval en -materialen wordt verzameld en aangeboden voor creatieve doeleinden. Tevens bieden ze laagdrempelige werkgelegenheid en dagbesteding voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Vlak bij de ingang van ons pand is Buurtcafé De Schalk te vinden. Buurtcafé De Schalk is een ontmoetingsplek waar je gezellig bij elkaar kan komen, verschillende activiteiten kan volgen of gewoon rustig van een kopje koffie of een broodje kan genieten. Ook een krantje lezen, spelletje spelen of gebruik maken van de gratis wifi is mogelijk. Twee keer per week kunnen minderbedeelden hier een 3-gangen avondmaaltijd eten voor slechts 5 euro.
Al deze verschillende gebruikers werken niet altijd allemaal even netjes. Zij kunnen dit vaak zelfs ook niet, maar ze hebben zeker goede bedoelingen. Wij nemen hier en daar wat rommel op de gang graag voor lief om zo deze mooie initiatieven ruimte te geven.

Lees hier de verhalen van onze kamers. Hier kun je ook terugvinden vanaf en tot welke leeftijd de verschillende kamers te spelen zijn.

Escape School

Onze eerste kidsroom heet ‘Escape School’. In deze kamer proberen de kinderen te ontsnappen uit de woning van de oude schooldirectrice. Ze zijn ervan beschuldigd dat ze de deur van de school beklad hebben, maar natuurlijk hebben zij dit niet gedaan! Echter, de meester gelooft hen niet en heeft hen opgesloten in de woning van de oude, vervelende schooldirectrice, waar ze nooit eerder zijn geweest. Het is een raar huis. Tussen de ‘normale’ spullen zijn puzzels, sleutels en raadsels te vinden. Gebruik makend van de informatie die op diverse plekken verstopt is, zullen ze puzzels moeten oplossen en sloten moeten openen om uiteindelijk bij de puzzel te komen waarmee ze de deur weer kunnen openen.
Deze kamer kan worden gespeeld door 6- en 7-jarigen met een ouder erbij. Vanaf 8 jaar t/m 12 jaar spelen de kinderen deze kamer in principe zonder ouders. Het kan voorkomen dat wij tijdens het spel aangeven dat het verstandig is als een ouder de kinderen toch een beetje gaat helpen. Wij laten de ouder dan de kamer in. Het maximum aantal kinderen per groep is 8.
Deze kamer sluit begin juni en zal daarna niet meer open gaan.

Het schip van Kapitein Evert-Jan de Oude

Jullie zijn een groep gevaarlijke piraten die de wereldzeeën bevaren. Maar jullie schip is vervloekt geraakt. Het vaart nu stuurloos door een eeuwigdurende storm. Jullie zitten vast in de kamer van de kapitein en moeten hieruit ontsnappen om de vloek te kunnen stoppen. Vind voor het uur om is de geheime spreuk die de vloek tegengaat en jullie kunnen veilig naar jullie thuishaven varen.
Deze kamer kan zonder ouders worden gespeeld door kinderen vanaf 10 jaar tot een jaar of 14. De kamer kan ook worden gespeeld door kinderen met hun ouders (minimaal 1 volwassene, maximaal 4 volwassenen). Hierbij wordt het niveau iets aangepast zodat het ook voor de ouders een uitdaging is. Het maximum aantal spelers voor deze kamer is 8 per groep.
Het Schip van Kapitein Evert-Jan de Oude is momenteel in testfase. Dit houdt in dat de puzzels nog worden aangepast op basis van onze ervaringen met de diverse groepen. Het kan daardoor voorkomen dat de kamer erg makkelijk of juist erg moeilijk kan worden gevonden.
Deze kamer sluit eind juni en zal na verhuizing worden heropend.